U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 03.10.2013

Grijanje: Od strane tehničke službe J.P.»RAD» Lukavac izvršene  sve pripreme za početak tople probe. Danas je planirano puštanje tople probe što će se za područje grada odvijati u različitim terminima. Molimo korisnike usluga da obrate pažnju na kućnu instalaciju-radijatore kako bi  blagovremeno izbjegli mogućnost nastanka štete u stambenim jedinicama.

Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigraskim naseljima. Danas planirana opravka puknute vodovodne cijevi u MZ Donji Bistarac, zamjena vodomjera, isključenja sa mreže korisnika usluga koji ne  izmiruju obaveze po ispostavljenim računima, priključenja na mrežu korisnika usluga koji su izmirili svoje obaveze po ispostavljenim računima, obilazak i kontrola rada pumparnica, izmještanje vodomjera u Mz Modrac. Juče  je završena zamjena dijela cjevovoda u naselju Žigići.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu .

Što se tiče higijene grada radovi na uređenju asfaltnih i zelenih površina u toku, sakupljanje lišća košenje trave, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća, uklanjanje suhog drveća i suhih grana sa drveća kao i uređenje prostora spomen obilježja.

Obavještavamo korisnike komunalnih usluga koji se nalaze na spisku dužnika objavljenom    na web stranici J.P.»RAD» Lukavac da mogu podnijeti pismeni zahtjev putem protokola preduzeća uz priloženu potrebnu dokumentaciju radi usaglašavanja obaveza i potraživanja.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.