U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 02.06.2014

Tokom vikenda subota na nedelju od 20,00 do 15,00 sati došlo je do prekida u isporuci vode za sve korisnike usluga vodosnabdijevanja zbog kvara na Filter stanici Modrac.Danas je vodosnabdijevanje uredno. Popravka puknute vodovodne cijevi vrši se iza štamparije Burgić što se neće se odraziti na kvalitet vodosnabdijevanja ostalih korisnika usluga.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene. Od danas je na snazi ograničeni odvozom smeća, znači korisnici usluga sa odvozom mogu računati na dvije kante od 120 litara po jednom odvozu. Zahvaljujemo se korisnicima usluga na strpljenju koje su imali do dovođenja stanja odvoza smeća u stanje urednosti.
Održavanje čistoće javnih površina se normalizuje i vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih površina koji je usvojilo Općinsko vijeće .
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.