U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 01.10.2014

Pripreme za početak grejne sezone privode se kraju. U toku je dopuna kućnih instalacija a slijedi topla proba.

Juče uspješno zamijenjen dio vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta. U odnosu na trenutačne temperature očekivati je ranije kretanje grejne sezone u odnosu na Odlukom određeni termin o snabdijevanju toplotnom energijom.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Danas je planirano izvođenje radova na vodovodnoj mreži u MZ Bistarac Novo naselje zbog čega bi moglo doći do prekida u isporuci vode. Redovne aktivnosti u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica,  mjerenje protoka vode ultrasoničnim aparatom juče započeto u ulici Slatine se nastavlja kao i zamjena određenog broja vodomjera.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih  površina.

Poziv korisnicima usluga:

Pozivamo sva pravna i fizička lica da odmah plate svoja dugovanja za izvršene komunalne  usluge, a posebno za centralno grijanje zbog skorog početka grejne sezone. Za sve koji to ne urade J.P.»RAD» Lukavac će izvršiti utuženja putem općinskog suda, te izvršiti isključenja sa korištenja svih komunalnih usluga.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.