U službi građana općine Lukavac
02.11.2013

U danima vikenda vodosnabdijevanje i isporuka toplotne energije bili uredni. Danas  možemo očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima. Zbog izraženije potrošnje vode za danas je planirano mjerenja protoka vode sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži za: vod prema PK Šikulje, ulici Patriotskog fronta, od Crkve prema Bistarcu i dio kod  Tenis hale. Obilazak i kontrola rada pumparnica u toku, priključenja na mrežu korisnika  usluga  koji su od isključenja do danas izmirili obaveze po ispostavljenim računima kao i  popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Bokavići, što se neće odraziti na kvalitet vodosnabdijevanja ostalih korisnika.

Zimska služba u pripravnosti.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Obilazak i kontrola rada podstanica u toku, kao i uređenje prostora po izvršenim radovima na vrelovodnoj mreži u ulici Milerova.

Odvoz smeća odvija se otežano zbog izostaolog odvoza smeća  u visinskim zonama, a zbog nemogućnosti prilaza sabirnog vozila kao i većih količina šljake i pepela. Realizacija odvoza smeća vršit će se prema planu koji je sačinila nadležna služba. Molimo korisnike usluga za strpljenje.

Pražnjenje korpica od sakupljenog smeća u toku, čišćenje prostora oko kontejnera  od šljake i pepela kao i uređenje prostora sedmične pijace po završetku pijace.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.